Stevig op twee benen staan

En met je beide voeten op de grond. Eigenlijk een voorrecht als je dat kan. Als je eens goed om je heen kijkt zie je al snel dat lang niet iedereen dat voorrecht heeft. Let er maar eens op hoeveel scootmobielen, rolstoelen en looprekjes je voorbij ziet komen op een mooie dag. Of loop eens een instelling of ziekenhuis binnen. Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die aangewezen is op het gebruik van een hulpmiddel.

Door een lichamelijke beperking, een slopende ziekte of een ongeval. Daarbij worden we ook steeds ouder en moeten we langer thuis wonen, en leeftijd komt vaak met gebreken. Ook dan worden hulpmiddelen vaak onmisbaar. Mensen die vaak wel vol en sterk in het leven staan – en soms ook niet, maar in ieder geval niet altijd op vaste benen.

Voor deze mensen is het fantastisch dat de zorg in Nederland op een zeer hoog niveau staat. En de (revalidatie-) hulpmiddelen branche vervult hierin een belangrijke rol. Door een hoogstaand en zeer uitgebreid assortiment aan hulpmiddelen aan te bieden, te leveren, keuren, onderhouden en te servicen.

Om dat waar te kunnen maken zijn mensen nodig die uit het juiste hout gesneden zijn, een stevige persoonlijkheid hebben en tegen een stootje kunnen. Mensen die van mensen houden en een passie hebben voor techniek. Want het valt soms niet mee om als servicemonteur aan de slag te zijn voor mensen die langdurig moeten revalideren, oud en een beetje krakkemikkig zijn, een fatale ziekte hebben of een geestelijke of lichamelijke beperking.

Maar aan de andere kant, het is ook de allermooiste baan van de wereld. Je helpt mensen echt vooruit, je maakt ze weer mobiel, je geeft ze de mogelijkheid om maximaal aan het leven mee te doen. Je bent dus vaak een welkome en graag geziene gast. Maar je krijgt ook emotionele of trieste levensverhalen te horen, en soms krijg je een bak ellende over je heen.

Iedere dag is anders, je blijft altijd leren, en je regelt het gewoon voor de gebruiker. Daarbij sta je de hele dag voor uitdagingen. ‘Waar parkeer je je servicebus op de gracht?’, ‘Wat doe je als je de juiste onderdelen niet bij je hebt?’, ‘Hoe maak je iemand weer mobiel met bij wijze van spreken een stapper, een paperclip en een rol duct tape?’, ‘Hoe ga je om met emotionele of boze klanten?’, ‘Wat ga je doen als de klant midden op straat staat met een lekke band terwijl het plenst van de regen?’

Werken in de revalidatie is met geen enkele andere baan te vergelijken. Dus als jij techniek in je hart en in de vingers hebt, èn echt betekenisvol werk wilt doen, dan is het misschien tijd om de stap te zetten. Wij vertellen je graag meer!